Alicjanka 30.04.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Jako, że moja kuchnia jest dość szeroka i słyszałam zarzuty od osób oglądających, że się nalatam między kuchenką a zlewozmywakiem, zaczęłam myśleć na temat zrobienia wyspy w kuchni. Czy ktoś coś takiego ma/widział u znajomych/wypróbował itp? Co myślicie na ten temat?A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 30.04.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Okapy wyspowe są drogie.....http://www.anda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 30.04.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 jak juz pisałem będę miał połączoną kuchnię z salonem i pragnę zrobić szafki oraz wyspę . Jednak na wyspie będzie tylko stół nie będzie tam ani zlewozmywaka ani kuchenki. Jednak z drugiej strony krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2002 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 ale to chyba nie o taka wyspę chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 30.04.2002 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Alicjanko, jak zrobisz wyspę, to zamiast biegać po linii prostej, będziesz biegać w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buber 30.04.2002 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Tak naprawdę to aby nie latać trzeba mięc logicznie (czytaj ergonomicznie) poukładane półki i sprzęt w kuchni jeśli w środku kuchni wstawisz lidówkę to zawsze będziesz latała. Gdzieś czytałem o układzie: lodówka, blat, zlew, blat, kuchnia ,blat.I wtedy cały proces przyrządzania potraw następuje po kolei. Zauważ jak zmieniło się zastosowanie zlewu. Kiedyś służył jako miejsce do mycia naczyń i przygotowania potraw. Teraz służy do przygotowywania potraw. A rolę zmywania naczyń przejeła zmywarka (cudowne urządzenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 30.04.2002 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 W tym rzecz, że u mnie jest trójkąt jak fachowcy każą (lodówka, kuchenka, zlew) ale nie-równoboczny. Na linii kuchenka - zlew mam ponad 1,2m co jakby trzeba będzie przebyć kilka razy w życiu. I dla skrócenia tegoż myślałam o wyspie. Ale ostatecznie mam mieszane uczucia, bo to byłaby rewolucja w projekcie (znanej jakości) który posiadam i rzeczywiście trzeba by biegać w kółko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 30.04.2002 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Myślałam o wysunięciu kuchni/płyty z szeregu szafek, wtedy płyta dostępna jest z dwóch stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.04.2002 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Mamy wyspę w obecnym mieszkaniu. Na wyspie jest płyta ceramiczna. Spisuje się bardzo dobrze. Po umyciu w zlewie i przekrojeniu na blacie obko wystarczy obrót o 170 stponi i jestem przy kuchence.Alicjantka, jak chcesz zobaczyć to zapraszmy na Ochotę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 02.05.2002 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Alu, znajomi maja taką wyspę i muszę przyznać,że wyglada to bardzo ciekawie. Na wyspie jest płyta ceramiczna nad nią wyciąg. Od strony salonu wyspa ma podwyższenie - taki mini-barek (gary są niewidoczne), mozna przy tym usiąść postawić kwiaty, paterę z owocami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk 12.05.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2002 Jestem za wyspą. Super wygląda. Latanie wkółko nie jest tak męczące jak tam i zpowrotem.Sama nie mam wyspy, ale mam kuchenkę dostępną z dwóch stron - to już znakomicie ułatwia dostęp do garnków z tyłu.Znajoma ma wyspę i jest zadowolona. Oczywiście kuchenka musi być obudowana jakimiś blatami (przynajmniej po 40 cm żeby móc coś tam postawić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość anms 18.06.2003 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Witam,prosze o dorade, mam nastepujace rozwiazanie: w kuchni na srodku planujemy wyspe z kuchenka gazowa, jednak jak wiadomo rury gazowe powinny byc na wieszchu scian.Jak doprowadzic rure z gazem na srodek pomieszczenia, instalator powiedzial ze nie mozna np. puscic w posadzce, a pomieszczenie jest niepodpiwniczone wiec przewiert odpada. Z gory dziekiANMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 18.06.2003 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Ja mam w posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 18.06.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Miałem ten sam problem. Po pierwsze musisz miec projekt. Ponieważ gaz mam doprowadzony do pomieszczenia gosp. a od kuchni oddziela je jescze spiżarnia projektant zaproponował (a ja się zgodziłem), ze w pom. gosp i spiżarni rury leca tuz nad posadzką a w kuchni muszę zostawić kanał w wylewce o głębokości 20 mm (rura miedziana 18 ), który będzie przykryty płytkami osadzonymi na podkładkach gumowych i/lub magnesach.Odcinek w kuchni to ok. 1,2m. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2003 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 tak poprostu w posadzdze? zalane na amen? a co z przygladami i odbiorem? Ja mam w posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 18.06.2003 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 anms - zastanów się, czy jednak nie kupić elektrycznej - wygoda o niebo lepsza i brak rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 18.06.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 tak poprostu w posadzdze? zalane na amen? a co z przygladami i odbiorem? Jakie przeglady, co chcesz przegladac w rurze? A odbior zrobilem, jak jeszcze nie byla zalana. Instalacje zalozyl certyfikowany instalator, on odpowiada za poprawnosc wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Elektryka odpada, stara "zona" uparla sie na gaz bo cos sie tam gotuje inaczej ,( nie wiem o co chodzi) no i taniej anms - zastanów się, czy jednak nie kupić elektrycznej - wygoda o niebo lepsza i brak rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 18.06.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Elektryka odpada, stara "zona" uparla sie na gaz bo cos sie tam gotuje inaczej ,( nie wiem o co chodzi) no i taniej Zony trzeba sluchac, rzeczywiscie lepiej tj wygodniej gotuje sie na gazie, natomiast sama kuchenke ele. jest wygodniejsza w instalacji i wcale nie jest drozsza w eksploatacji w polskich warunkach (sprawdzalem!), bo w Polsce prad jest bardzo tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 18.06.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 moze znajdzie sie jakies miejsce aby puscic rurke dyskretnie po suficie i opuscic ja razem z okapem, "zaslonic malym filarkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts